Sağlık

Yerinde sağlık kurulu raporu oluşturulması uygulaması ilk kez Tunceli’de başladı

Sağlık Bakanlığı’nın eve ya da yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık raporu uygulaması başladı. Proje ilk olarak Tunceli’de uygulanacak. Sağlık Bakanlığı, yatağa veya cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu..

Yerinde sağlık kurulu raporu oluşturulması uygulaması ilk kez Tunceli’de başladı

Yerinde sağlık kurulu raporu oluşturulması uygulaması ilk kez Tunceli'de başladı

Sağlık Bakanlığı’nın eve ya da yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık raporu uygulaması başladı. Proje ilk olarak Tunceli’de uygulanacak.

Sağlık Bakanlığı, yatağa veya cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmesi için hastaneye gelme şartlarını kaldırdığı uygulama ilk kez Tunceli’de hayata geçti.

Uygulama sayesinde yatağa bağımlı hastalar sistem üzerinden randevu alıp yakınları vasıtasıyla bölüm doktorlarıyla görüntülü görüşüyor, daha sonra sağlık raporları hazırlanıyor.

Hastalar hazırlanan raporlarına e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Ayrıca uygulama sayesinde hastaların ihtiyaç duydukları ilaç ve tıbbi malzemeleri de evlerinden çıkmadan almaları sağlanıyor.

“UYGULAMA İLK OLARAK TUNCELİ’DE BAŞLADI”

Tunceli Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Hakkı Aktaş, uygulamanın ilk olarak kente hayata geçtiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızın Tunceli, Sinop ve Bilecik illerinde uygulamaya başladığı eve ya da yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık raporu düzenlenmesi projesi, Tunceli’de başlamış bulunmakta. Bu proje kapsamında evde sağlık hizmetlerine kayıtlı eve ya da yatağa bağımlı hastalara sağlık kuruluşlarına başvurmadan sağlık kurulu raporu alma imkanı tanınıyor. Hastalarımız evde sağlık ekiplerimizle doktor e-nabız uygulamasıyla görüntülü muayene randevusu oluşturularak sağlık kuruluşlarımıza başvurmadan muayene işlemleri gerçekleştiriliyor” dedi.

“ARTIK ÇOK RAHATIZ”

Yatalak kayınvalidesini doktorlarla görüntülü görüştüren Haskar Coşkun, uygulama sayesinde rahata kavuştuklarını belirterek, “Hastamız yatalak olduğu için hastaneye getiremiyorduk. Doktor görüntülü arayıp hastamıza öyle baktı. Kısa zaman içinde raporumuz hazırlandı. Bu uygulama için herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL