Siyaset

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevden af talebi kabul edildi. Pakdemir’in yerine Vahit Kirişci atandı. Peki, yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında ve nereli? Resmi..

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görevden af talebi kabul edildi. Pakdemir’in yerine Vahit Kirişci atandı. Peki, yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı‘na Vahit Kirişci atandı.

VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR?

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Kirişçi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi.

Yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde tamamladı.

Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında teknik eleman olarak çalıştı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995’te doçent, 2001’de profesör olan Kirişci, bir kısmı yabancı dilde olmak üzere, çok sayıda makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenen Kirişci, 22’nci dönemde AK Parti’den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yürüten Kirişci, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23’üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi.

Kirişci, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler