Son Dakika Son Dakika

Üsküdar’da binada patlama: 4 yaralı

Üsküdar’da bir binada patlama meydana geldi. 3 katlı binadaki patlamada birisi ağır 4 kişi yaralandı. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, NTV’ye yaptığı açıklamada patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu söyledi. 5 bina tedbiren boşaltıldı. Patlamanın yaşandığı binanın..

Üsküdar’da binada patlama: 4 yaralı

Üsküdar'da binada patlama: 4 yaralı

Üsküdar’da bir binada patlama meydana geldi. 3 katlı binadaki patlamada birisi ağır 4 kişi yaralandı. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, NTV’ye yaptığı açıklamada patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu söyledi. 5 bina tedbiren boşaltıldı. Patlamanın yaşandığı binanın yıkım çalışmaları sona erdi.

İstanbul Üsküdar’da Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak’taki 3 katlı binanın en üst katında patlama meydana geldi.

Patlama nedeniyle yaralanan 4 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

İş makinelerinin getirtildiği binada hazırlıklar yapılarak yıkım çalışması başlatıldı. Gece boyu devam eden çalışmaların ardından yıkım tamamlandı.

Polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

5 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Patlamada hasar gören ve etki alanındaki 5 bina tahliye edilmiş olup İl Müdürlüğü ekiplerimizce hasar tespitine başlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI: DOĞALGAZ KAYNAKLI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de son durum hakkında NTV’ye yaptığı açıklamada, “Doğalgaz kaynaklı bir patlama oldu. Binayı ve sokağı boşalttık. Hayati anlamda bir sıkıntımız yok” dedi.

VALİ YERLİKAYA: YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yerlikaya, patlamanın sebebinin henüz İtfaiye Daire Başkanlığınca açıklanmadığını belirterek, “Ama onların da kanaatleri doğalgaz sıkışması olduğu yönünde. Kesin ortaya çıkınca kamuoyu ile paylaşılacak. Patlamadan dolayı maalesef 4 yaralı var, maalesef 1’inin durumu ağır. Dr. Lütfi Kırdar Hastanemizde tedavi ediliyor. Diğer 3 yaralımız Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde. Saat 19.30 itibarıyla 1 yaralımız tedavi sürecini tamamlayarak taburcu edildi.” diye konuştu.

Patlamanın meydana geldiği apartmanda 42 kişinin yaşadığı aktaran Yerlikaya, Valilik, kaymakamlık, ilçe belediye başkanlığı, AFAD ve Kızılay olarak vatandaşların yaralarını sarmak ve evlerini eski haline getirmek için bir arada olduklarını söyledi.

DAİRE SAHİPLERİNE 50’ŞER BİN LİRA YARDIM

Vali Yerlikaya, apartmanda yaşayan vatandaşların durumuna ilişkin şunları belirtti:

“Bu akşam, bu kardeşlerimizden yakın akrabalarına gitmek isteyenler yakın akrabalarına, ‘Biz otelde kalmak istiyoruz’ diyenleri, bu konuda düşünce beyan eden kardeşlerimizi de otelde misafir ediyoruz. Bu binanın yanındaki 4 apartman da tedbir amaçlı boşaltıldı. Onlardan da otelde ya da akrabasında kalmak isteyenlere tercihleri kendilerine bıraktık. Bu apartmanla ilgili belediyemiz hemen riskli yapı kararını aldı. Saat 19.00 itibarıyla yıkıma başladı, yarın yıkımı tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum hem Üsküdarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla tıpkı Kartal Orhantepe Mahallemiz Yeşilyurt Apartmanı’nda olduğu gibi süratle bu apartmanımızda en kısa zamanda 14 daire sahibine teslim edilecek. Bu süre içerisinde, bu kardeşlerimize, hemen yarın sabah kaymakamlığımız, ilçe belediyemiz, valiliğimiz 14 daire sahibine 50’şer bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Evleri yapılıncaya kadar kira yardımını Bakanlığımız üstleniyor, kira yardımında bulunuyoruz. Az önce ifade etmiştim bu gecelik boşaltılan 4 binadaki vatandaşımız başta olmak üzere, komşumuzdan camı, çerçevesi kırılan, buna benzer hasarı olanları da Hilmi Başkanımızla değerlendirdik. Hilmi Başkanımız da sabah erkenden gereğini yapacak.”

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL