Son Dakika

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE ERKEN OYLAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

19 Nisan’da Özbekistan’ın Türkiye’deki Ankara Büyükelçiliği ve Antalya’daki “Asialux travel” turizm operatörlük binasında kurulan 43. seçim bölgesinde Özbekistan Cumhuriyeti’nin “Özbekistan Cumhuriyeti Anayasına Dair” konusunda düzenlenmiş Özbekistan Cumhuriyeti Anayasal Kanun değişimi..

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE ERKEN OYLAMA SÜRECİ DEVAM  EDİYOR

19 Nisan’da Özbekistan’ın Türkiye’deki Ankara Büyükelçiliği ve Antalya’daki “Asialux travel” turizm operatörlük binasında kurulan 43. seçim bölgesinde Özbekistan Cumhuriyeti’nin “Özbekistan Cumhuriyeti Anayasına Dair” konusunda düzenlenmiş Özbekistan Cumhuriyeti Anayasal Kanun değişimi doğrultusundaki Özbekistan Cumhuriyeti referandumu için erken oylama süreci başladı” diye haber veriyor “Dünya” AA muhabiri.
Erken oylama sürecinde Ankara, Antalya, Alanya illeri başta olmak üzere çevre illerde bulunan özellikle, Türkiye’de geçici ve sürekli yaşıyor olan ya da eğitim alanında bulunan Özbekistan vatandaşları katılmaktalar.
Belirtmek lazım ki, Türkiye’de teşkil edilen erken oylama sürecinin barışçıl ve güvenli bir şekilde geçmesinde yerel resmi kuruluş makamlarca yardım desteği sağlanmakta.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’ya çalışma, turizm ve tatil amacıyla gelen Özbekistan vatandaşları Antalya’da gerçekleştirilmiş olan erken oylama referandumunu tekdir ettiler ve kentte bulunan vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
Özbekistan Havayolları’nın Antalya temsilcisi ve “Asialux travel”in tur operatörlük yöneticisi olan Bobir Alimov, “Anayasa taslağının yatırım, girişimcilik, ticaret-sanayi ve üretim gibi alanların geliştirilmesine odaklanması önemlidir. Bana göre Baş Anayasamızda tüm mülkiyet çeşitlerinin eşit haklara sahip olması, mülkiyet ve konut dokunulmazlığının tesis edilmesi iş ve yatırım faaliyetini harekete geçirek ve bu da nüfusun yaşam standardının yükseltilmesine hizmet edecektir. Düşünüyorum ki, vatandaşlarımızın bu tür değişikliklere kayıtsız kalmadan referandumda aktif rol alacaklar ve tercihlerini yapacaklardır” diyor.
Antalya’da bulunan vatandaşımız Ahmadcan Ahror-Murod, “Bugün ülkemizin Türkiye Büyükelçiliği’nin desteğiyle Antalya’da erken oylama süreci teşkil edildi ve burada çalışan ve okuyan gençler için büyük kolaylık yaratıldı. Yani uzak yola gitmeye gerek kalmadı. Bunun ötesi, yenileniyor olan
Anlayasımızda gençlerin haklarının korunmasını sağladığını, toplum ve devlet yaşamına aktif katılımlarını teşvik ettiğini ve benim gibi gençlere kendilerini hayatta tam olarak ifade etme fırsatı sunduğunu belirtmek isterim. Genel olarak, güncelleniyor olan Anayasa’da gençler konusunun ayrı bir bölümde düzene getirilmiş olması, “Yeni Özbekistan” da gençliğe veriliyor olan büyük önemi göstermektedir. Bu nedenle gençlerin devlet yaşam faaliyetine aktif olarak katılması gerekiyor diye biliyorum.”
Bu noktada Özbekistan’ın Ankara’daki diplomatik temsilciliği, erken oylama referandumu 19-26 Nisan tarihlerinde Ankara’da Özbekistan
Büyükelçilik binasında yapılacağını hatırlatılırken, ayrıca Türkiye’deki tüm yurttaşlarımızı 30 Nisan’da yapılacak olan “Özbekistan Cumhuriyeti Anayasasına Dair” Özbekistan Cumhuriyeti Anayasa Kanunu referandumuna aktif olarak katılmaya davet etmektedir.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL