Spor

TFF’den Fenerbahçe’ye yanıt: Savcıları göreve davet ediyoruz

Fenerbahçe’nin Trabzonspor maçına hakem Zorbay Küçük’ün  atanmasına yönelik tepkisine TFF’den yanıt geldi. Asılsız olduğu savunulan söz konusu iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Federasyonumuzun yönetim kurulu üyelerine ve atadığı görevlilerine..

TFF’den Fenerbahçe’ye yanıt: Savcıları göreve davet ediyoruz

TFF'den Fenerbahçe'ye yanıt: Savcıları göreve davet ediyoruz

Fenerbahçe’nin Trabzonspor maçına hakem Zorbay Küçük’ün  atanmasına yönelik tepkisine TFF’den yanıt geldi. Asılsız olduğu savunulan söz konusu iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Federasyonumuzun yönetim kurulu üyelerine ve atadığı görevlilerine karşı yapılan, kabul edilemez suçlamalar nedeniyle, 6222’ye aykırı inceleme ve işlemler için de Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz” denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçla ilgili paylaşımlar konusunda inceleme başlatıldığını duyurdu.

TFF, Fenerbahçe-Trabzonspor maçına hakem Zorbay Küçük’ün atanmasına ilişkin sosyal medyada dile getirilen iddialarla ilgili açıklama yaptı. 

“FUTBOL KAMUOYUNU SAĞDUYULU OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

TFF’den yapılan açıklamada, iki takım arasında oynanan karşılaşma öncesinde, sırasında ve sonrasında, resmi ve gayriresmi sosyal medya hesaplarında yer alan asılsız iddialarla ilgili, gerek federasyonun hukuk kurulları tarafından, gerekse 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında suç teşkil eden durumlara ilişkin, geniş kapsamlı inceleme başlatıldığı belirtilerek, “Federasyonumuzun yönetim kurulu üyelerine ve atadığı görevlilerine karşı yapılan, kabul edilemez suçlamalar nedeniyle, 6222’ye aykırı inceleme ve işlemler için de Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bu vesileyle, bir kez daha tüm futbol kamuoyunu sağduyulu olmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL