Tarsus

TARSUSTA, İlk Mısır Hasatları başladı

Tarsus’ta mısır hasadı başlarken, geçen yıla oranla rekoltenin üreticilerin yüzünü güldürmesi bekleniyor. Mısırın ilk hasatları başlarken rekolte beklentisi de üreticilerde başladı. Borsa Başkanı Murat Kaya, mısır hasat sezonunun başlaması nedeniyle..

TARSUSTA, İlk Mısır Hasatları başladı

Tarsus’ta mısır hasadı başlarken, geçen yıla oranla rekoltenin üreticilerin yüzünü güldürmesi bekleniyor.

Mısırın ilk hasatları başlarken rekolte beklentisi de üreticilerde başladı.

Borsa Başkanı Murat Kaya, mısır hasat sezonunun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamasında, bu yıl mısır ekimine yüksek girdi maliyetleri ile giren bölgemiz çiftçileri için hem yüksek rekolte hem de fiyatının iyi olması temennisinde bulundu.

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son bitkisel üretim tahminlerine ve Uluslararası Hububat Konsey’nin Temmuz 2022 raporunda yapılan açıklamalara değinen Murat Kaya “TÜİK, 2022 yılının ilk tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde (yem bitkileri hariç) %10,4 artacağı, buna göre, üretim miktarlarının 2022 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 68,2 milyon ton, olarak gerçekleşeceği tahmin edildi. Aynı tahminde bir önceki yıla göre, mısır üretiminin %3,7 oranında artarak yaklaşık 7 milyon ton, üretiminin de olacağı öngörüldü. Uluslararası Hububat Konsey’nin Temmuz 2022 raporunda ise, dünya üretiminin geçen yıl sezon sonunda 1.220 milyon ton miktarda gerçekleştiğini, bu sezon ise dünya mısır üretiminin yaklaşık aynı olacağı ve mısır ticaretinin ise geçen yıla göre 10 milyon ton düşük gerçekleşeceğini öngördü. Türkiye’nin beklentisi ise aynı raporda geçen yıla yakın olacağı, ancak tüketiminin, yem, gıda ve nişasta sektöründen gelen ve artan talebe bağlı olarak bir önceki yıla göre en az 200.000 ton artışla 9.9-10.2 milyon ton olarak tahmin edildi. Ben bu vesile bölgemizde hasadına başlanan dane mısır hasat sezonunun çiftçilerimize, sanayicilerimize ve tüm üyelerimize bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL