Son Dakika Son Dakika

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kripto para yasası hazır

SON DAKİKA HABERİ: Ekonomi gazetecileriyle buluştuğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur artışı sırasında  yükselen fiyatların hızlı bir şekilde düşmesini istedi. Toplantı sırasında kripto para çalışmalarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, “Yasa..

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kripto para yasası hazır

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kripto para yasası hazır

SON DAKİKA HABERİ: Ekonomi gazetecileriyle buluştuğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur artışı sırasında  yükselen fiyatların hızlı bir şekilde düşmesini istedi. Toplantı sırasında kripto para çalışmalarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, “Yasa hazır yakında gecikmeden Meclis’e göndereceğiz” dedi.

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe’de ekonomi basını temsilcileriyle buluştu.

Erdoğan toplantıda kripto para konusunda mesajlar verdi. Kripto para yasasının hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, “Gecikmeden Meclis’e göndererek bu konuda adım atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı, Kur Korumalı Mevduat için ise “Vatandaş parasının garantisinin hazine garantorunun merkez Bankası olduğunu görecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yeni ekonomi modeliyle sıçrama yapacağını söyleyen Erdoğan,  “Önümüzde fırsatlar kadar riskler olduğunu da biliyoruz. Bu riskleri almaya değer” diye konuştu.

Körfez ülkeleri, Azerbaycan ile swap görüşmeleri olduğunu da söyleyen Erdoğan, “Olumlu haberler geliyor” dedi.

“KUR MATEMATİK DEĞİL”

Döviz kurlarındaki son durumu da değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Kur olayı matematik değildir. Bu bir süreç meselesidir. Dere yatağında akar. Bizim anlayışımız bu. Bu anlayışla kuru bir noktaya kanalize etme düşüncesindeyiz. Ama kur kendi fiyatını piyasada bulacak.”

Erdoğan toplantı öncesi yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“Biz göreve geldiğimizde IMF’ye olan borç 23,5 milyar dolardı. Bu borcu Mayıs 2013’te son taksidi ödeyerek işimizi bitirdik. Borcumuz olmadığı gibi kontağımız da yok. Ama ana muhalefet otellerde bazı çalışmaları yaptılar. Sözcüleri eski hazineci midir nedir, o kulislerin içerisinde bizzat bulundu. Bunlar bize IMF’yi tavsiye edenlerdir.

Şu anda Merkez Bankası rezervi 115 milyar doların üzerinde. Daha iyi konuma gelecek. Amacımız ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktır. 2008 finans krizi sonrası gelişmiş ülkeler bocalama halindedir. Gelişmiş ülkeler bir yandan kendi aralarında mücadele ederken bir yandan gelişmekte olan ülkelerin paylarını alma derdindeler.

Döviz kurunda bir süredir anormal dalgalanma yaşadık. Uzunca bir müddet kurdaki dalgalanmaya faizi yükselterek durdurmak yönünde baskılara maruz kaldık. Kendi arkadaşlarımız arasında aynı yönde değerlendirmeler yapanlar olduğunu da itiraf ediyorum. Biz kendi programımızı uygulamakta ısrar ettik. Paketi açıklayınca kurun üzerindeki köpüğün bir günde ortadan kalktığını gördük.

Maliyetlerden bağımsız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Buradan herkese sesleniyorum; günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Dolardaki artışları hangi oranla yükseltiyorlarsa şimdi geri indirmelerini istiyoruz. İndirimlere başlayanlar var. Yükselişteki hıza ulaşmalarını istiyoruz. İndirimler gerçekleşmezse bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarla fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerlerine gidecek.” 

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL