Son Dakika Son Dakika

SON DAKİKA: Eczacıbaşı, CEV Cup şampiyonu

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası finalinde 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Allianz MTV Stuttgart’ı aynı skorla yendi ve şampiyonluğa ulaştı. Son dakika haberi! Eczacıbaşı Dynavit Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında..

SON DAKİKA: Eczacıbaşı, CEV Cup şampiyonu

SON DAKİKA: Eczacıbaşı, CEV Cup şampiyonu

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası finalinde 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Allianz MTV Stuttgart’ı aynı skorla yendi ve şampiyonluğa ulaştı.

Son dakika haberi! Eczacıbaşı Dynavit Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında Almanya temsilcisi Allianz MTV Stuttgart’ı deplasmanda 3-1 yenerek şampiyon oldu.
Sahasındaki ilk maçı da 3-1 kazanarak avantajlı bir şekilde Almanya’daki rövanş karşılaşmasına çıkan Eczacıbaşı Dynavit deplasmanda da rakibini aynı skorla mağlup ederek CEV Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı.

Seyirci avantajını arkasına alan ev sahibi ekip ilk sete iyi başlayarak 13-10 öne geçti. Daha sonra etkili bir oyun ortaya koyan Eczacıbaşı farkı kapatarak ilk seti 25-18 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Başa baş geçen ikinci seti de 25-21 kazanan turuncu-beyazlı ekip hem durumu 2-0 yaptı hem de ilk maçın avantajıyla şampiyonluğu garantiledi.

Üçüncü sette üstün bir oyun sergileyen Stuttgart, bu seti 25-18 kazanarak skoru 2-1’e getirdi.

Çekişmeli geçen dördüncü sette üstünlük sağlayarak 26-24 kazanan Eczacıbaşı Dynavit, karşılaşmadan da 3-2 galip ayrıldı.

KUPA ŞAMPİYONLARIN ELLERİNDE

Eczacıbaşı Dynavit’in 3-1 kazandığı maçın ardından Stuttgart’daki Scharrana’da madalya seremonisi gerçekleştirildi.

CEV Kupasını alan Turuncu-beyazlı ekibin oyuncularına ve teknik heyete madalyalarını ve kupayı CEV Asbaşkanı Emma Labrador verdi.

Stuttgart takımına da ikincilik madalyaları takıldı.

Öte yandan organizasyonun en değerli oyuncusu (MVP) olarak, Eczacıbaşı Dynavit’in oyuncusu Maja Ognjenovic seçildi.

Turuncu-beyazlı ekibin oyuncuları ve teknik heyet maçın ardından şampiyonluğu kutladı.

Maçın sona ermesiyle Eczacıbaşı Dynavit oyuncuları saha içinde büyük sevinç yaşadı. Arından teknik heyetle zaferi kutlayan oyuncular daha sonra sevinicini tribündeki taraftarla paylaştı.
Turuncu-beyazlı ekip ile Stuttgart takımının oyuncuları birlikte Türk bayrağı ve kupayla birlikte poz verdi.

4 YIL SONRA YENİDEN

Turuncu-beyazlı ekip, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 2015 ve 2016’da, CEV Şampiyonlar Ligi’nde ise 2015’de kupayı müzesine götürmüştü. Kupa Galipleri Kupası’nda 1999’da mutlu sona ulaşan Eczacıbaşı, 2018’de CEV Kupası’nı kazanarak önemli bir başarı elde etmişti.
4 yıl sonra Almanya’nın Stuttgart takımını finalde yenerek CEV Kupası’nda 2022’de şampiyon olan Eczacıbaşı, uluslararası organizasyonlarda 6’ncı şampiyonluğuna ulaştı.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL