Son Dakika Son Dakika

SON DAKİKA: Bakan Soylu’dan İBB’ye teftiş açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB hakkında başlatılan teftiş için “Bu siyasi bir durum değil, güvenlik boyutu var” dedi. Son dakika haberi!  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları hakkında..

SON DAKİKA: Bakan Soylu’dan İBB’ye teftiş açıklaması

SON DAKİKA: Bakan Soylu'dan İBB'ye teftiş açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB hakkında başlatılan teftiş için “Bu siyasi bir durum değil, güvenlik boyutu var” dedi.

Son dakika haberi! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları hakkında başlatılan teftişe ilişkin açıklama yaptı.

Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye terörle ilgili önemli tecrübelerden geçti. Büyük bedeller ödedi. Hala kayıplarımız bizim üzerimizde. Ülke olarak millet olarak tüm tedbirleri alma sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz söz konusu. Sadece İçişleri Bakanlığımızdan 50 bin kişi ihraç edildi. terör örgütleriyle bağlantılı oldukları için.

Şehirdeki teröristlerle mücadele etmeyecek miyiz? Yarın öbür gün yapılacak bir eylem bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse yarın bize siz neden işinizi yapmadınız denmez mi? Başımıza gelecek felaketi engellemeye çalışıyoruz. Terör bağlantılı kişilerin çalıştığına dair ihbarlar geldi. Bu siyasi bir durum değil, güvenlik boyutu var.

Verdiğimiz teftiş kararıyla şunu sağlamaya çalışıyoruz. Gidecekler yeni alınan kişilerin süreçlerine bakacaklar. Suçu olmayanlarla ilgili bizim bir sorumluluğumuz yok. Biz İçişleri Bakanlığı’ndan o kadar insanı ihraç ettik, tüm çalışanları töhmet altında bırakmış mı olduk? Bizim terörle mücadelemiz başından beri başarılı bir şekilde devam etmektedir. İlkel siyasi yaklaşımlarla meselenin üstü kapatılmamalı.” 

İçişleri Bakanlığı; İBB bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine,özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler