Siyaset

Nemrut Dağı Ören Yeri’ni geçen yıl 171 bin kişi gezdi

Doğu ve batı medeniyetlerinin kesişme noktasında bulunan, anıt mezarı ve dev heykelleriyle adından söz ettiren UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki 2 bin 150 metre rakımlı Nemrut Dağı Ören Yeri’ni geçen..

Nemrut Dağı Ören Yeri’ni geçen yıl 171 bin kişi gezdi

Nemrut Dağı Ören Yeri'ni geçen yıl 171 bin kişi gezdi

Doğu ve batı medeniyetlerinin kesişme noktasında bulunan, anıt mezarı ve dev heykelleriyle adından söz ettiren UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki 2 bin 150 metre rakımlı Nemrut Dağı Ören Yeri’ni geçen yıl 171 bin kişi ziyaret etti.

‘Güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer’ olarak nitelendirilen Nemrut Dağı Ören Yeri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Medeniyetlerin kesişme noktasında bulunan Nemrut Dağı’nı geçen yıl 171 bin kişi ziyaret etti.
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, salgın sürecindeki kapanmanın ardından yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.
İlgiden duydukları memnuniyeti belirten Günaydın, “Nemrut Dağı’nı bu yıl 170 binden fazla kişi ziyaret etti. Bunların yüzde 90’ı yerli turist. Geçen yıl pandeminin etkisiyle ziyaretçi sayımız 52 bin kişiydi, bu yıl neredeyse 3 katına ulaştık ve 171 bin kişi ağırladık” dedi.
Hayata geçirilen projelerle yeni yıla yeni hedeflerle girdiklerini söyleyen Günaydın, şöyle konuştu: “Gelecek yıl 300 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Adıyaman’da turizmi geliştirmek için paydaşlarımızla sürekli iş birliğindeyiz, projeler üretiyoruz. Bu gibi projelerle ilimizde turizmin daha ileri seviyelere ulaşmasını bekliyoruz.”

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL