Siyaset

Hayvanlarını otlatırken binlerce yıllık mağara buldular

Bursa’nın İnegöl ilçesinde besi çiftliği işleten 2 ortak, küçükbaş sürüsünü otlatırken binlerce yıllık mağarayı keşfetti. Bursa’nın İnegöl ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde şans eseri bulunan, doğanın sarmaşıklarla gizlediği yeni bir mağara keşfedildi…

Hayvanlarını otlatırken binlerce yıllık mağara buldular

Hayvanlarını otlatırken binlerce yıllık mağara buldular

Bursa’nın İnegöl ilçesinde besi çiftliği işleten 2 ortak, küçükbaş sürüsünü otlatırken binlerce yıllık mağarayı keşfetti.

Bursa’nın İnegöl ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde şans eseri bulunan, doğanın sarmaşıklarla gizlediği yeni bir mağara keşfedildi.
Yaklaşık 1 kilometrelik ormanlık alanda yürüyüşün ardından akan dereler içinden geçilerek zorlu bir yolculuk sonunda ulaşılan mağaranın, Kültür ve Turizm Bakanlığınca incelenmesi istenirken, İnegöl Belediyesi de mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlattı.
Ortağı Fatih Selimler ile birlikte mağarayı keşfeden besi çiftliği sahibi Yavuz Aydınlı, “Hayvancılık yaparken etrafı dolaşıyoruz. Tesadüfen burayı bulduk. Biraz inceledikten sonra buranın ciddi anlamda bir tarihinin olduğunu, o sarkıtların gerçekten uzun senelerce oluştuğunu fark ettik” dedi.
Mağaranın içinde ve dışında çok farklı durumların olduğunu ifade eden Aydınlı, “Görünen bu sarkıtlar yukarıya doğru baya devam ediyor. Anladığımız kadarıyla üst bölgelerinde düzlükler var. Oralarda çökmeler olmuş. Kışın mağaranın tam üst tarafında kaynak suyu çıkıyor. Kayanın içinden ve 4-5 metre sonra tekrar mağaranın içine girip kayboluyor. Genel anlamda çok büyük bir mağara görüntüsü var. Tabi uzmanların incelemesi gerekiyor. Bunlar sadece bizim fikrimizdir” ifadelerini kullandı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Kurşunlu bölgemizde de iki gezgincinin tespit ettiği bir alan var. Bu bölge de tahmini olarak diğer Oylat Mağaramız gibi milyonlarca yıl önce sarkıtların, dikitlerin, doğal ortamın oluştuğu bir mağara olduğunu düşünüyoruz. Tabi bunlarla ilgili keşfi, sonraki süreçle ilgili kurumlarla, araştırmak üzere çalışmak istiyoruz. Bu şehrimiz adına yeni bir heyecandır. Bu saha da belirli araştırmalar ve çalışmalar yürütüyoruz. Ancak bunun üzerine bu sarkıtların yer aldığı canlı mağaranın inşallah turizme kazandırılması ya da doğa severlere sunum anlamında kazandırılması önemli. Çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL