Tarsus

‘’EZOP’’ TARİH SAHNESİNDE YENİDEN HAYAT BULDU

-TARSUS ŞEHİR TİYATROSU DUAYEN OYUNCULAR VE İZMİRLİLERDEN TAM NOT ALDI Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Metropolis Tiyatro Festivali’ne katılım sağladı. Tarihi yapısıyla dikkat çeken Metropolis Antik..

‘’EZOP’’ TARİH SAHNESİNDE YENİDEN HAYAT BULDU

-TARSUS ŞEHİR TİYATROSU DUAYEN OYUNCULAR VE İZMİRLİLERDEN TAM NOT ALDI
Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Metropolis Tiyatro Festivali’ne katılım sağladı. Tarihi yapısıyla dikkat çeken Metropolis Antik Kentin amfi tiyatrosunda sergilediği ‘’Ezop’’ oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli seyirciler tarafından gece sonunda ayakta alkışlandı.

İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Metropolis Tiyatro Festivali’nin kapanış oyunu Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun reji ve dramaturji çalışmalarının Nihat Çapar’ın Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Çapar’ın yaptığı Ezop adlı oyunu oldu. Metropolis Antik Kentin amfi tiyatrosunda alanın tarihi yapısına uygun olarak sahnelenen Ezop, usta sanatçıların da katılımıyla seyirciler tarafından beğenilerek izlendi. Kostümleri, dekorları ve hikâyesi ile Metropolis Amfi Tiyatrosu’na uygun olan Ezop İzmirli seyirciden tam not aldı. Öte yandan, usta oyuncular Salih Kalyon ve Zihni Göktay tarafından da oyun sonunda ayakta alkışlanan oyun seyircilere alanın tarihi yapısına uygun olan hikâyesi ile duygulu anlar yaşattı. Tarsus Şehir Tiyatrosu binlerce yıl oyunların sahnelendiği Metropolis Antik Kent’te kapanış oyunu olan Ezop ile seyircilere tarihi daha canlı yaşatma imkânı sağladı.

SALİH KALYON, ‘’ÇOK GÜZEL BİR EZOP OYUNU SEYRETTİK’’
Ezop oyunu ile büyülendiğini belirten Usta oyuncu Salih Kalyon,’’ Çok güzel bir Ezop oyunu seyrettik. Hepinizi yürekten kutluyoruz. Tarsus Belediye Başkanımıza ve bu güzel oyunu bizle buluşturmak için imkân verdiği kıymetli emekçilere, oyunculara sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bu güzel Ezop oyununu bu tarihi yapı içerisinde bizlere sahnelediniz. Bunu hiç unutmayacağız, bizim için çok güzel ve önemli bir geceydi. Herkese tekrar teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

ZİHNİ GÖKTAY, ‘’TARSUS İL OLAMADI HALA AMA GÖNLÜMÜZDE BİR İLDEN ÇOK DAHA GÜZEL İŞLERİ VAR’’
Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularını tebrik eden ve iyi temennilerde bulunan usta oyuncu Zihni Göktay, ‘’Oynanması çok zor bir oyundur Ezop. Savunduğu fikirler savunduğu güzellikler çok önemlidir. Umarım insanlarımıza ders olur. Antik Yunan ve Roma’da oynanan oyunların bu tarihi mekânda tekrar sahnelenmesi çok özel, bu sebeple Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularına oyun seçiminden, düşünülmüş en ince detayına kadar teşekkür ediyor, sevgiyle selamlıyorum. Hepsi benim meslektaşlarım. Ben 64 yaşında Tarsus İdman Yurdu davetiyle Tarsus’a geldim. Tarsusluların yaptıkları o güzel humusları yedik. Tarsus’ta çok güzel anılarım var. Tarsus il olamadı hala ama gönlümüzde bir ilden çok daha güzel işleri var. Tarsus’a çok selam söylüyorum inşallah yeniden gelebiliriz’’ diye konuştu.

‘’TARSUS ŞEHİR TİYATROSU IŞILDAYAN BİR EKİP’’
Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Festival Koordinatörü Metin Güler, ‘’Tarsus Şehir Tiyatrosunu, ışıldayan ve gittiği her yere o ışığını taşıyan umut katan çok dinamik ve keyifli oyunlar ile belleğimizde çok kısa zamanda kaliteli bir yer kaplayacak bir tiyatro olarak görüyorum. Sahneden seyirciye yansıyan çok keyifli bir enerji görüyorum çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL