Son Dakika Son Dakika

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Mart 2022 dolar – euro fiyatları)

Dolar – euro bugün kaç TL? 8 Mart 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Ukrayna’da ateşkes müzakerelerinde sınırlı ilerleme sağlanması ve ABD’nin..

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Mart 2022 dolar – euro fiyatları)

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Mart 2022 dolar - euro fiyatları)

Dolar – euro bugün kaç TL? 8 Mart 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Ukrayna’da ateşkes müzakerelerinde sınırlı ilerleme sağlanması ve ABD’nin Rusya petrolüne yaptırım uygulamayı değerlendirmesiyle yatırımcıların yüksek enflasyon ortamında yavaş ekonomik büyüme endişeleri kuvvetlenirken petrol fiyatları dalgalı seyir izledi, borsalar geriledi.

Dün akşam saatlerinde kısa süreliğine de olsa 14,50 seviyesinin üzerini test eden dolar kuru bugün 14,51 düzeyinde değerleniyor. Euro/TL ise 15,82’lerde seyrediyor.

Dolar endeksi, dün 99,4 ile Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 99,2 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise yatay seyirle 1,0870’ten alıcı buluyor.

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşının güvenli liman varlıklara talebi desteklemeye devam ettiğini belirterek, son 14 yılın en yüksek seviyesini test eden petrol fiyatları başta olmak üzere yükseliş eğilimini sürdüren emtia fiyatlarının da tedirginliği artırdığını bildirdi.

Yurt içinde bugün Hazine ihaleleri ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı takip ediliyor. Saat 17.00’de başlayacak toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık yapacak.

Yurt dışında ise Almanya sanayi üretimi, ABD dış ticaret takip edilecek veriler arasında.

VİDEO: BAKAN NEBATİ’DEN AYÇİÇEK YAĞI AÇIKLAMASI

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL