Son Dakika Son Dakika

Dolar kuru bugün ne kadar? (23 Mart 2022 dolar – euro fiyatları)

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Bu hafta genelinde olduğu gibi 14,80 etrafındaki seyrini sürdüren dolar/TL, bugün 14,83’ten..

Dolar kuru bugün ne kadar? (23 Mart 2022 dolar – euro fiyatları)

Dolar kuru bugün ne kadar? (23 Mart 2022 dolar - euro fiyatları)

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Bu hafta genelinde olduğu gibi 14,80 etrafındaki seyrini sürdüren dolar/TL, bugün 14,83’ten işlem görüyor. Euro ise 16,31 liradan alıcı buluyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 98,5 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1020’den alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyona karşı net tutumun tahvil piyasalarında satış baskısını beraberinde getirirken, doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini ifade etti.

Bu gelişmelerle, tahvil piyasalarında Fed’in mayısta 50 baz puan faiz artırımına gideceği ihtimali yüzde 66’ya yükselirken, sene sonunda politika faizi tabanının yüzde 2,25 olacağı öngörülüyor.

Analistler, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın varlık fiyatları açısından başlıca risk unsuru olmayı sürdürdüğünü belirterek, bugün ABD Başkanı Joe Biden’ın Avrupa’daki temaslarından gelecek haber akışı ile Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Bugün ayrıca ABD’de yeni konut satışları verisinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 99,4 seviyesinin önemli direnç, 98,5’in destek konumunda olduğunu söyledi.

İlgili Haberler