Mersin

CUMHURİYET’İN MİNİKLERİ 29 EKİM’İ COŞKUYLA KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılı dolayısıyla coşkulu bir etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde düzenlenen etkinlikte, Münir Özkul ve..

CUMHURİYET’İN MİNİKLERİ 29 EKİM’İ COŞKUYLA KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılı dolayısıyla coşkulu bir etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde düzenlenen etkinlikte, Münir Özkul ve Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezlerindeki minikler ile aileleri yer aldı. Şarkılar, danslar ve gösterilerle şenlenen miniklerin ellerindeki bayraklar, etkinlik sonuna kadar dalgalandı.

Günler öncesinden etkinliğe hazırlanan miniklerin, kendi becerileri ile çizdikleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk resimleri ve Cumhuriyet’e ilişkin yazdıkları yorumları da kreş bahçesinde sergilendi.

Tanışık: “Cumhuriyet ışığında yolumuza devam ediyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Çocuk Gelişim Merkezleri’nin Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, “Bugün Cumhuriyet’imizin 99’uncu yılını, Münir Özkul ve Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezleri’ndeki miniklerimizle birlikte, uzun süredir sürdürdüğümüz hazırlıklarla kutluyoruz. Miniklerimizle Cumhuriyet haftası kapsamında; Cumhuriyet’in bize getirdiği yenilikler, hayatımıza kattıkları hakkında etkinlikler yapmıştık. Bu etkinliklerin sergisi de oldu ve bu sergiyi inceliyor velilerimiz. Cumhuriyet ışığında yolumuza devam ediyoruz. Coşkumuz sürüyor” dedi.

Minikler: “Atatürk bizim kalbimizde yaşıyor”

Bayram sevincini yaşayan minikler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgilerini dile döktüler. Mehmet Can, “Güzeldi. Çok eğlendim. Etkinlik yapıyoruz. Ben Atatürk’ü çok seviyorum. Cumhuriyet demek özgürlük demek” dedi.

Cemre Akgül ise, “Dansımızı yaptık. Şiirimizi okuduk. İstediğimiz her şeyi yaptık. Bugün çok eğlendim. Atatürk’ü de çok seviyorum. Atatürk bizim kalbimizde yaşıyor. Atatürk de bizi çok seviyor” diye konuştu.

Aileler: “Çocuklarımıza Atatürk sevgisini aşılıyoruz”

Aileler de bayram sevincini çocuklarıyla beraber yaşadı. Minik Ateş’in annesi Merve Öztürk, “Çok güzeldi. Çok eğlenceli geçti. Oğlum için çok güzel bir kutlama oldu. Biz kreşte de çok mutluyuz zaten. Çok iyi geliyor. Aktiviteler de çok güzel, ama bugünkü coşku daha bir ayrıydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

Aras Bulut’un annesi Duygu Demir, “Çok mutluyuz. Bu 3’üncü gösterimiz. Gerek öğretmenler, gerek yetkililer çok güzel ilgileniyorlar. Çocuklarımız da çok mutlu. Zaten 1 ay öncesinde başladı çocuğumun heyecanı. Atatürk bizim için çok farklı bir yerde. Çocuğuma da aynı şekilde aşıladım onu. Böyle etkinliklere katılmayı çok seviyor” ifadelerini kullandı.

Minik Emir’in babası Mevlüt Solgun, “Çocuklar bayram yaşıyor resmen. Soru soruyorum. Diyorum ki, ’29 Ekim nedir?’ diye, hemen cevap veriyor. ‘Bağımsızlık’ diyor. Yani çocuklar bayağı güzel yakaladılar bu kavramları. Atatürk bizim için bir yaşam tarzı” dedi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL