Son Dakika Son Dakika

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Mart 2021 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Mart 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatları… Altın, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatının yarattığı endişeler dolayısıyla yükselişine devam ediyor. Ons altın..

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Mart 2021 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Mart 2021 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Mart 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatları…

Altın, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatının yarattığı endişeler dolayısıyla yükselişine devam ediyor.

Ons altın Ağustos 2020’den sonra ilk kez 2 bin doları gördü. Gram altın 925 liraya çıktı. 

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından yüzde 1,4 değer kazancıyla 922 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.507 liradan, Cumhuriyet altını da 6.203 liradan satılıyor.

Altın fiyatları piyasada artan jeopolitik tansiyon dolayısıyla geçen hafta yüzde 4’ü aşan yükseliş kaydetmişti.

Yatırımcıların savaş dolayısıyla güvenli liman alımlarıyla birlikte yükselen enflasyon beklentileri de altını destekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya’dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklaması piyasalarda oynaklığı artırmış durumda.

Başta petrol, buğday ve altın olmak üzere yükselen emtia fiyatları, özellikle salgın sonrası merkez bankaları için enflasyon kaynaklı tedirginlikleri artırdı.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri tarafından yapılan yönlendirmeler sonrası ilk faiz artırımının bu ayki toplantıda yapılacağı kesinleşirken, daha önce faiz konusunda şahinleşen Fed’in, savaşın seyrine göre, gelecek aylara yönelik stratejisini değiştirebileceği görüşlerinin de ağırlık kazanması ile küresel piyasalarda “güvenli liman” olarak nitelendirilen altına olan talebin güçlendiği görülüyor.

Bu hafta Fed yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ile makroekonomik verilerin de takip edileceğini vurgulayan uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.960 doların destek, 2.015 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.
VİDEO: BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDE ÜÇÜNCÜ TUR BUGÜN

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL