Son Dakika Son Dakika

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 5 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın bugün kaç TL? 5 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları Altın fiyatları yükselen tahvil faizleriyle sert bir düşüş yaşadıktan sonra piyasaların düzeltmeye gitmesiyle kayıplarının bir kısmını sildi. Gram..

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 5 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 5 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın bugün kaç TL? 5 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları yükselen tahvil faizleriyle sert bir düşüş yaşadıktan sonra piyasaların düzeltmeye gitmesiyle kayıplarının bir kısmını sildi.

Gram altın ise küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yükselişle 780 liranın üzerine tırmandı.

Geçen haftaya 638 TL’den başlayan gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle haftayı 783 TL civarında kapatmıştı. Hafta başında gerileyen gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle yeniden 789 lira civarında işlem görüyor. Çeyrek altın 1.293 lira, Cumhuriyet altını ise 5.270 liradan satılıyor.

Ons altın, yılın son iki gününde kademeli bir şekilde yükseldikten sonra 2021’i 1.829 dolar ile 6 haftanın zirvesinde kapattı. Yeni yılın ilk işlem gününde 30 dolara yakın düşüş kaydettikten sonra yatay seyreden ons altın, fiyatlamalarda yaşanan düzeltme sonrasında 1.821 dolar civarında bulunuyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışına mayısta başlayabileceğine ilişkin fiyatlamaların güçlenmesinin küresel dolar talebini artırdığını, bu durumun altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Buna karşın yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin endişelerin gündemde kalmasının ons altındaki düşüşleri sınırladığına işaret eden uzmanlar, yatırımcıların Fed’in bu akşam açıklanacak toplantı tutanaklarından çıkacak detaylara odaklandığını kaydetti.

Uzmanlar, bugün Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD’de ADP özel sektör istihdam verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.830 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL