Son Dakika Son Dakika

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 4 Nisan 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 4 Nisan 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları… Altın ABD’den gelen güçlü istihdam rakamları ve Fed’in Mayıs ayında yarım puanlık faiz artış beklentisinin..

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 4 Nisan 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 4 Nisan 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 4 Nisan 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları…

Altın ABD’den gelen güçlü istihdam rakamları ve Fed’in Mayıs ayında yarım puanlık faiz artış beklentisinin güçlenmesi sonrası artan tahvil fiyatlarıyla düşüşünü ikinci işlem gününe taşıdı.

Haftanın ilk işlemlerinde spot altının onsu 1.915 dolar seviyesini test etti.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 913 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 1.494 liradan, Cumhuriyet altını da 6.146 liradan satılıyor.

Cuma günü, yüzde 0,76 değer kaybederek günü 1.922,7 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, yüzde 0,36 artışla 1.933 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri ile emtia piyasalarında dalgalı bir seyir izlendiğini söyledi.

Yüksek seyreden enflasyon üzerinde, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası gıda ve enerji fiyatları kanalından gelen yukarı yönlü baskıların arttığını belirten analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) güvenilirliği korumak için yıl içinde en az iki kez 50 baz puanlık artırımı gerçekleştirme ihtimalinin yükseldiğini kaydetti.

Analistler, emtia ve tahvil piyasalarının seyrinin yakından izlenmeye devam edileceğini, veri gündeminde ise ABD’de fabrika siparişlerinin öne çıktığını kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.950 doların direnç konumunda olduğunu ifade etti.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL