Spor

Babası teşvik etti, 4 yılda atıcılıkta milli takıma yükseldi

Samsun’un Bafra ilçesinde polis memuru babası Erol Alev’in teşvik ettiği kızı Bilge Alev, 4 yıl önce başladığı atıcılıkta 10 Metre Havalı Silahlar Yarışması’nda Türkiye şampiyonu oldu. Milli takıma seçilen Alev,..

Babası teşvik etti, 4 yılda atıcılıkta milli takıma yükseldi

Babası teşvik etti, 4 yılda atıcılıkta milli takıma yükseldi

Samsun’un Bafra ilçesinde polis memuru babası Erol Alev’in teşvik ettiği kızı Bilge Alev, 4 yıl önce başladığı atıcılıkta 10 Metre Havalı Silahlar Yarışması’nda Türkiye şampiyonu oldu. Milli takıma seçilen Alev, Norveç’teki Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Mersin’de Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nca düzenlenen 10 Metre Havalı Silahlar Yarışması’nda Türkiye şampiyonu olan Bilge Alev, milli takıma seçildi.
Alev, 18 Mart’ta Norveç’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Polis babası Erol Alev sayesinde atıcılık sporuna başladığını belirten Bilge Alev, “Bafra’da atış poligonu kurulduğunda ilk sporcusu bendim. Son yarışmamda 564 puanla Türkiye şampiyonu oldum. Milli takıma girdim ve Norveç’te 18 Mart’ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na girmeye hak kazandım. Her sporcunun hayali olan olimpiyat şampiyonu olmayı hedefliyorum” dedi.
Bilge’yi çalıştıran antrenör Murat Gürsel ise şunları söyledi: “Bilge bizim ilk sporcularımızdan. Kendisi bu sporda oldukça yetenekli. Kendisiyle çok çalıştık. Kabiliyetini ön plana çıkardı, çok kısa sürede TOHM’u attığı skorlarla kazandı” şeklinde konuştu.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL