Sağlık

ABD’de yeni vaka sayısı rekor kırdı

ABD’de vaka sayısındaki artış rekor kırdı. Salgında en çok vaka ve ölümün görüldüğü ülkede dün 441 binden fazla yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Son bir haftadaki Covid-19 vakalarının yüzde 59’unun Omicron..

ABD’de yeni vaka sayısı rekor kırdı

ABD'de yeni vaka sayısı rekor kırdı

ABD’de vaka sayısındaki artış rekor kırdı. Salgında en çok vaka ve ölümün görüldüğü ülkede dün 441 binden fazla yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Son bir haftadaki Covid-19 vakalarının yüzde 59’unun Omicron varyantından oluştuğu belirtildi.

ABD’de dün, Covid-19 salgınında tek günde 441 bin 278 vaka artışı ile en üst sayıya ulaşıldığı belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) kayıtlarına göre, dün 441 bin 278 Kovid-19 yeni vakası ile en yüksek rakam görüldü.

Bununla, şimdiye kadar ocakta tek günde görülen 294 bin 15 en yüksek sayısının aşıldığına dikkat çekildi.

Ülkede, Omicron varyantına bağlı olarak artışa geçen vakaların son 7 günlük ortalamasının 240 bin civarında seyrettiği bildirildi.

VAKALARIN YÜZDE 59’U OMİCRON VARYANTI

ABD’de, son bir haftadaki Covid-19 vakalarının yüzde 59’unun Omicron varyantından oluştuğu belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından güncellenen verilere göre, geçen hafta ABD’deki yeni vakaların yüzde 59’unu Omicron varyantı oluşturdu.

Bu oranının, bir önceki haftaya kıyasla Omicron’a bağlı vaka sayısında yüzde 23 artış olduğu anlamına geldiği belirtildi.

CDC tarafından 21 Aralık’ta yapılan açıklamada ise, Omicron’un, ülkedeki vakalarda görülme sıklığının önceki haftalara nispeten 6 kat arttığı ve vakaların yüzde 73’ünü oluşturduğu bildirilmişti.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL