Siyaset

3. doz aşı randevusu nasıl alınır? (MHRS ve ALO 182 ile 3. doz aşı randevusu alma)

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Omicron varyantına önlem olarak hatırlatma dozunun, aşı takvimi üzerinden üç ay geçtikten sonra yaptırılabileceğini açıkladı. Corona virüs aşı randevuları Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı..

3. doz aşı randevusu nasıl alınır? (MHRS ve ALO 182 ile 3. doz aşı randevusu alma)

3. doz aşı randevusu nasıl alınır? (MHRS ve ALO 182 ile 3. doz aşı randevusu alma)

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Omicron varyantına önlem olarak hatırlatma dozunun, aşı takvimi üzerinden üç ay geçtikten sonra yaptırılabileceğini açıkladı. Corona virüs aşı randevuları Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kolay randevu alma sistemi MHRS üzerinden alınıyor. Peki MHRS sistemi nedir, MHRS ile corona virüs aşı randevusu nasıl alınır?

Corona virüs salgınına karşı aşılama tüm hızıyla devam ediyor.

HATIRLATMA DOZU İÇİN SÜRE 3 AYA İNDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Coronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı yazılı açıklamada, Omicron varyantına karşı Türkiye’nin hatırlatma dozlarını en erken uygulamaya başlayan ülkelerden biri olmasının avantajını yaşadığını vurguladı. 

Bakan Koca, şöyle devam etti:

“Avrupa’da görülen günlük vaka sayısı artışlarının ülkemizde görülmemesi için belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verilmiştir. Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir.”

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevuları  MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor.

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

MHRS 2011/2013 yılları arasında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.

MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL